Csoportos diákutaztatás - Air Tours

Csoportos diákutaztatás


 

A tanév kezdetével szeretnénk figyelmükbe ajánlani diákok számára összeállított programkínálatunkat.

A meghirdetett programokon felül egyéni elképzelések figyelembevételével is készítünk autóbuszos és repülős utazási ajánlatokat.

10-15 fős kiscsoportok jelentkezését is várjuk.

Utazzanak velünk Európába(n)!

Várjuk megkeresésüket, lelkes csapatunk nevében:

Szabó Csilla

Malév Air Tours

 

KÜLFÖLDI AJÁNLATAINK

 

SKÓCIA -  repülővel

Elhelyezés: 5 éj skót családoknál Stirlingben
Ellátás:       a családoknál teljes panzió 
Utazás:       Ryanair menetrend szerinti járatával Budapest -                             Edinburgh útvonalon
                   A helyszínen komfortos autóbusszal és vonattal                             (Hogward Express)
Időpont:    2019. május 6 – 11. érettségi szünet
                   Minimum létszám: 30 fő + 2 kísérő

PROGRAM:

1.nap: Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren 9 óra 30-kor. A repülőgép indul 11. 35-kor.Érkezés Edinburgh-ba 13 óra 35-kor. Transzfer Stirlingbe, rövid gyalogtúra a Wallace Monument -hez, onnan letekintés az egykori híres csatamezőre. A stirlingi Holy Rude Church, a Stuartok koronázóhelyének megtekintése, szabadidő az óvárosban. Ezt követően érkezés a vendéglátó családokhoz. Ismerkedés a környezettel, a szálláshelyek elfoglalása. 19 óra.

2.nap: Edinburgh, Skócia fővárosa A városnézés során megtekintjük: Edinburgh Castle (skót koronázási ékszerek, Stone of Destiny, Mons Meg óriáságyú, Great Hall, St Margaret’s Chapel), majd végigsétálunk a Royal Mile-on, a műemlékekben gazdag főutcán: Tartan Weaving Mill,St Giles Cathedral, Scottish National Munument, Calton Hill. A Skót Parlament épülete, Holyroodhouse Palota. a sok látnivaló után délután szabadprogram a fővárosban.

3.nap: „Szellemtúrára” indulunk, ellátogatunk Glamis Castle-ba,(F) amely Skócia egyik legnagyobb és legfényűzőbb nemesi rezidenciája. Itt töltötte gyermekkorát az anyakirályné, II. Erzsébet édesanyja, és a várnak több híres kísértete is van. Shakespeare Macbeth című drámájának is ez az egyik véres helyszíne, láthatjuk a termet, ahol Duncan királyt meggyilkolták. Délután továbbutazunk a golf és Skócia védőszentjének városába, St. Andrews-ba. A gyönyörű fekvésű tengerparti városban meglátogatjuk a legendás katedrális romjait, megnézzük a híres golfpályákat és az ország legrégebbi egyetemét, ahol Vilmos herceg is tanult. Szabadidő, vásárlás a belvárosban.

4. nap: Elsőként Doune Castle, (F) mely számos híres filmforgatás helyszíne volt. (Gyalog Galopp, Trónok harca, Outlander) Ezt követően ismerkedünk Skócia természeti szépségeivel, a Loch Lomondhoz közeli Devil’s pulpit. Gyalogos túrát teszünk (kb. 2 óra) amihez mindenféleképpen szükségünk lesz egy túrabakancsra. A túra után Luss-ba megyünk, a Loch Lomond partjának egyik legszebb kisvárosába. Hajókázás, (F) majd séta a tóparton, szabadidő Rossz idő esetén a gyalogtúra helyett Glasgow-ba megyünk.

5. nap: Felföld a Glencoe-szorosnál elhaladva Fort Williambe utazunk, ahol felszállunk a Jacobite Train-re, vagy más néven a híres Roxfort Expresszre. Amint megindul a gőzös, vadregényes tájakon végighaladva gyönyörködhetünk a skót táj szépségeiben. A vonat áthalad a Glenfinnan Viadukton, amely a Harry Potter filmekben is látható. Utunk során megcsodálhatjuk a Ben Nevis-t, mely a Brit szigetek legmagasabb hegye, majd megérkezünk Mallaig-ba. Sétálhatunk, megkóstolhatunk egy fish&chips-et a tengerparti városkában. Majd buszra szállunk és utunkat Urquhart Castle felé vesszük, melynek ormairól gyönyörködhetünk a tóra néző mesés panorámában és ha szerencsénk van, Nessivel is találkozhatunk.  

6. nap: Találkozás reggel. Búcsú a családoktól, indulás Edinburgh-ba. Menet közben a Kelpies lófej szobrok és a Falkirk vizikerék megtekintése. Érkezés a repülőtérre. 13 órakor.
Repülőgép indul: 14 óra 55. Várható érkezés a budapesti Liszt Ferenc Repülőtérre 18 óra 45.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 155.000,-Ft / fő

Helyszínen fizetendő költségek:
- 35 gbp / fő felnőtt felár, 18 év felett
- gyerekeknek 14 éves korig: 45 Gbp / fő
- diákoknak 15-17 év: 60 Gbp / fő
- felnőtteknek: 80 Gbp / fő

 

 

LEG -endás partvidék Dél Anglia – London – Párizs

 

Utazás:           komfortos autóbusszal, Csalagúton vonattal
Elhelyezés:     4 éj angol családoknál 4 éj tranzithotelekben
Ellátás:            a családoknál teljes panzió, a tranzitszállásokon reggeli
Időpont:          2019. március 15 – 23. között

PROGRAM:

1 nap: Utazás Indulás Budapestről a Népligetből reggel 5 óra 30- körül. Folyamatos utazás, este érkezés a szállásra Aachenbe.

2. nap: A déli tengerpart
Reggel korán indulás tovább, irány Calais, a kikötő, itt vonatra szállunk és átrobogunk a Brit szigetekre. Folkestone-ba érkezünk, innen utazás Hastingsbe, a legutolsó, (1066.) partraszállás városába. Gyalogos városnézés, a Fishermen’s Museum és a Shipwreck Museum megtekintése, majd kirándulás a legmagasabb tengerparti mészkő sziklákhoz, a Seven Sister -hez. Este találkozás a vendéglátó családokkal, a szálláshelyek elfoglalása Portsmouth kertvárosában.

3. nap: A hajók városa
Városnézés Portsmouth-ban, látogatás a világ leghíresebb hadihajóján, Nelson admirális zászlóshajóján, a Victory-n. Királyi Hajózási Museum, kikötő. Délután utazás a római eredetű Chichesterbe, Sussex tartomány legszebb városába, mely megőrizte a múlt hangulatát. (katedrális, Market Cross)

4. nap: Az angol riviéra
Városnézés Brightonban. Látogatás az Anglia legkülönlegesebb stílusú palotájában, Royal  Pavilion, majd a Brighton Museum & Art Gallery-ben. Délután szabadidő a hangulatos belvárosban és a világ első mólóra épített vidámparkjánál, a Place Pier-en. Délután Arundel városka.

5. nap: A legendák földje
Látogatás a földkerekség legmisztikusabb helyén, Stonehenge rejtélyes kőoszlopainál, innen egy igazi főúri kastélyba látogatunk el, a Longleat House-ba, ahol egy vadállatokkal teli Safari Parkot is találhatunk, egész közelről vehetjük szemügyre az érdekes példányokat.

6. nap: London

Reggel indulás a brit fővárosba A Westminster negyed és a City of London bejárása.Buszos – gyalogos városnézés. Houses of Parliament  - Trafalgar Square – Buckingham Palace – Hyde Park – Tower of London – St. Paul’s Cathedral. Késő délután indulás a kikötőbe. Átkelés a Csalagúton. Szállás Calais-ben.

7. nap: Párizs
Reggeli után irány Párizs, a főbb látnivalók megtekintése. Buszos – gyalogos városnézés. Cité sziget, Notre Dame, Diadalív, Concorde tér, Louvre, Tüliriák kertje, Ritz hotel, Opera stb.

8. nap: Párizs – Reims – Metz
Reggeli után a Montmartre és környékének bejárása. Sacre Cour, Festők tere. Utazás tovább, Reimsbe érve a híres katedrális megtekintése, majd séta az óvárosban. Estére érkezés a szállása.

9. nap: Metz – Bp
Utazás haza, rövid pihenőkkel.  Várható érkezés az esti órákban.
 

RÉSZVÉTELI DÍJ: 139.900,-Ft / fő 18 éves korig
Belépők a kiemelt helyeken: 55£ / fő

 

Trieszt-Velence-Lucca-Pisa-Firenze-San Marino-Ravenna

Elhelyezés: 2-3 ágyas szállodai szobákban

Ellátás: reggeli Lido di Jesolo-ban, félpanzió Castiglioncello-ban foglalható

Utazás: komfortos autóbusszal

Időpont: 2019. március 25 – 30.

 

PROGRAM:

1.nap: Indulás a hajnali 5 órakor Budapestről, időpont: reggel 4 óra 40 perctől gyülekező a Felvonulási téren, a Műcsarnok oldalában. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül, Triesztben a kastély megtekintése, majd séta a kertben. A Miramare-kastély egy XIX. századi romantikus kastély, amely Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, a belga Charlotte hercegnő részére épült isztriai fehér márványból. Idő függvényében rövid séta a monarchiát idéző óvárosban, kipróbáljuk a triesztiek híres villamosát, a TRAM de OPCINA-t, mely a városközpontot köti össze a szlovén határral. Ezt követően utazás Lido di Jesoloba, a szálláshelyek elfoglalása.

2.nap: Indulás reggeli után. Érkezés Punta Sabioni-be a kikötőbe. Itt külön bérelt hajó várja a csoportot. Hajókirándulás Burano szigetére, mely színes házairól és több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. Következő állomás Murano szigete, (kb.50perc) ahol az üvegkészítés rejtelmeibe kapunk betekintést. Irány Velence. Velence, az Adria királynője. A San Marco és környékének megtekintése.
Palazzo Ducale – Basilica d’Oro – Campanile -Orologgio – Mercerie – Rialto. Szabadidő, majd visszatérés a szárazföldre. Lido di Jesolo.

3.nap: Tovább indulunk Veneto tartományt elhagyva első megállónk Bologna, mely az első európai egyetemi város. Séta az óvárosban: Piazza Maggiore-Basiica di San Petronio-Fontana Nettuno, rövid szabadidő, majd utazás tovább toszkán vidékekre, Lucca, Pisa.  Este a szálláshelyek elfoglalása Castiglioncello-ban.

4.nap: Reggeli után irány Firenze. A csoport vonattal utazik Prato-ból a város központi pályaudvarára.  Megérkezést követően helyi vezető segítségével ismerkedünk meg a város nevezetességeivel. Szabadidő, javasolt program: Uffizzi képtár. Este visszatérés Castiglioncello-ba.  

5.nap: Búcsú a toszkán vidéktől. Utunk során ellátogatunk San Marino-ba, a miniállamba, majd következik Ravenna, ahol a Világörökség részeként nyilvántartott híres bizánci mozaikokat nézzünk meg a San Vitale székesegyházban. Tranzitszállás Velence környékén.

6. nap: Indulás haza. Menet közben megálló Aquileila- ban, mely az ókori római birodalom harmadik legnagyobb városa volt, ma a Világörökség része. (fakultatív)(5€) Várható érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 94.500,-Ft /fő

 

Egyéb költségek, belépők:

Vacsora a jesolói szálláson: 9€ / fő / vacsora
Miremare kastély: 18 éves korig ingyenes, felnőtteknek: 8,5 €
Opicina tram: 2,5 €
Hajózás a lagúna szigeteire: 25€
Firenze városnézés: 10€
Firenze helyi vonatközlekedés: 6€
Behajtási adók az olasz városokba: 20€
Pisa ferdetorony: 18€
Uffizi képtár: 18 év alatt a belépés ingyenes, felnőtteknek: 22€
Tárlatvezetés az Uffizi képtárban előzetes foglalással, fülhallgató használattal: 14€
Ravenna San Vitale székesegyház mozaikjai: 9,5€

 

A vastagon szedett költségek nem fakultatívak, a program szerves részét képzik, a többi program, illetve a vacsora választható.

 

 

Wales – Közép-Anglia - London

 

Időpont: 2019.június 30- július 9.                            

Utazás: komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 éj tranzithotelben (Aachen, Coventry), 4+2 éj brit családoknál Chesterben és Londonban

Ellátás: a családoknál teljes panzió, a tranzitszállásokon kérhető reggeli (F)

PROGRAM:

1. nap: Indulás hajnalban Budapestről. Folyamatos utazás, tranzitszállás Aachenben

 2. nap: Utazás Calais-ba, átkelés a Csalagúton, este érkezés Coventry-be, városnéző séta, tranzitszállás.

 3. nap: Irány Stratford-upon-Avon, városnézés (Shakespeare szülőháza, Royal Shakespeare Theatre, Holy Trinity Church, szabadidő, vásárlás). Majd következik Wales egyik leghangulatosabb kisvárosa, Llangollen, ahol megcsodáljuk a Dee folyón átívelő 14.századi hidat. Érkezés Chesterbe, szállás a családoknál.

 4. nap: Látogatás Wales egyik legszebb középkori várába, Conwy-be. Végigsétálunk a tökéletes állapotban fennmaradt városfalon, megnézzük a várat, melyet I.Edward építtetett, majd bekukkantunk Nagy-Britannia legkisebb lakóházába. Ezután séta, szabadidő, vásárlás a walesi tengerpart elegáns viktoriánus kori üdülőhelyén, Llandudno városában, majd a nap végén kirándulás a 207 m magas sziklára a Great Orme Tramway siklóval, ahonnan megcsodáljuk a tengeri panorámát.

 5. nap: Városnézés Chesterben, Anglia egyik legszebb városában (gótikus katedrális, városkapuk, régi gerendavázas házak, Chester Rows, római amfiteátrum maradványai, szabadidő, vásárlás). Délután meglátogatjuk Anglia csodálatos főúri otthonát, az angol Versailles-nak is nevezett Chatsworth House-t, melynek gyönyörű tájképparkját Capability Brown tervezte (ősfák, sövénylabirintus, szökőkutak). A pompás termekben megcsodálhatjuk Reynolds, Holbein, Dürer, Murillo, Rembrandt, Veronese, Tiziano, Michelangelo, Leonardo da Vinci és Correggio festményeit és rajzait is.

 6. nap: Első állomásunk Betws-y-Coed, ahol elsétálunk Wales egyik leghíresebb vízeséséhez, a Swallow Falls-hoz. A Snowdonia Nemzeti Park gyönyörű tájain keresztül eljutunk a walesi palabányászat egykori fellegvárába, Blaenau Ffestiniogba,  ahol részt veszünk egy mély bányatúrán (Wales ősi mesterségének titkai, kézműves bemutatók, 3D-s bányászattörténeti ismertetés).Délutáni programunk a 13.században épült Caernarfon Castle, az Egyesült Királyság egyik legimpozánsabb középkori építménye. Itt adta I.Edward a Wales hercege címet fiának, amely azóta is a trónörököst illeti, és itt zajlott Károly herceg beiktatási szertartása is 1969-ben. A Menai-szoroson átívelő hídon átkelünk Anglesey szigetére, ahol ellátogatunk a világ leghosszabb nevű településére, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllandysiliogogogoch-ba. A nap fáradalmait a közeli Benllech Beach homokos tengerpartján pihenjük ki.

7. nap: Indulás Londonba, délután ismerkedés a várossal: London Eye, Westminster Bridge, the Houses of Parliament, Westminster Abbey, Whitehall, Downing Street, St. James’s Park, Buckingham Palace, the Mall, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Leicester Square. Szállás elfoglalása a családoknál.

8. nap: Első állomásunk Madame Tussaud panoptikuma, ahol találkozunk a történelem híres alakjaival és napjaink ünnepelt sztárjaival, borzongunk a Horrorkamrában, majd végigutazunk London történetén. Ezután meglátogatjuk a British Múzeumot, itt találhatjuk az emberi civilizáció páratlan régészeti kincseit, megcsodálhatjuk az egyiptomi, kelta, görög és római, ázsiai és amerikai gyűjteményt. Délután ismerkedés a City-vel: Szt.Pál-katedrális, Millenium Bridge, Globe Theatre, the Shard, HMS Belfast, Tower Bridge, Tower of London. Utazás hajóval a Temzén Greenwich-be (Cutty Sark, Királyi Obszervatórium, Greenwich Park).

9. nap: Búcsú Londontól, utolsó angliai állomásunk Canterbury városa (katedrális, séta,vásárlás). Visszatérünk a kontinensre, érkezés Aachenbe, tranzitszállás.

10. nap: Utazás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

.

Részvételi díj: 157.000,-Ft /fő (18 éves korig).

Felnőtt felár: 35,- £ (18-tól 23 éves korig)

Utasbiztosítás: 5.000,-Ft /fő

Belépők: 75 £ a teljes programra, 25£ Mme Tussauds

 

 

TRIESZT – VELENCE – BURÁNÓ – MURÁNÓ – POSTOJNA


 
Szállás:         2 éj Lido di Jesoloban, 3*-os hotelben
Ellátás:          svédasztalos reggeli (igény esetén félpanzió megoldható)
Utazás :        komfortos autóbusszal

Időpont:        2019. június 8-10. pünkösd hétvége

 

PROGRAM: 

1. nap: Indulás reggel 6 órakor az előzetesen egyeztetett helyről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Triesztbe érve a Miremare kastély megtekintése. majd séta a kertben. A Miramare-kastély egy XIX. századi romantikus kastély, amely Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, a belga Charlotte hercegnő részére épült isztriai fehér márványból. Idő függvényében rövid séta a monarchiát idéző óvárosban, kipróbáljuk a triesztiek híres villamosát, a TRAM de OPCINA-t, mely a városközpontot köti össze a szlovén határral. (fakultatív) Ezt követően utazás Lido di Jesoloba, a szálláshelyek elfoglalása.

 

2. nap: Reggeli után irány Punta Sabbioni, a kikötő. Itt külön bérelt hajó várja a csoportot. Hajókirándulás Murano szigetére, ahol az üvegkészítés rejtelmeibe kapunk betekintést.A bemutató után rövid séta a szigeten, majd a következő állomás Burano szigete, mely színes házairól és több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. Ez után következik Velence, az Adria királynője. A San Marco és környékének megtekintése. Palazzo Ducale – Basilica d’Oro – Campanile -Orologgio – Mercerie – Rialto. Ezt követően szabadidő. Fakultatív javaslatunk: a Palazzo Mocenigo, amely ruha- és textiltörténeti múzeumnak ad otthont, a város legérdekesebb gyűjteményeiből összeválogatott anyaggal. A palota frissen felújítva, parfümkiállítással gazdagodva várja vendégeit. Bepillanthatunk egy ősi, velencei épület színes falai és antik bútorai közé. A kiállított figurákon vagyonokat érő, csipkével, hímzéssel díszített öltözetek, az állványokon bámulatos             szövetminták, selymek, kiegészítők csillognak.Visszatérés a szárazföldre az előzetesen egyeztetett időpontban.Vacsora lehetőség a hotelben.

 

3. nap: Reggeli a szállodában A szálláshelyek elhagyása után indulás haza. Szlovéniába érve Postojna városában található cseppkőbarlang megtekintése, amely a világ minden részéből vonzza a látogatókat. Ez Európa legnagyobb karsztvidéki barlangja, az egyedüli olyan hely a világon, melynek földalatti járatait elektromos kisvasúttal járhatjuk be. A barlangtúrát követően ellátogatunk a Predjama sziklavárhoz, mely a középkori vár-építészet remekműve. (amennyiben bemenne a csoport...) E kitérő után indulás haza. Várható érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj:         36.500,-Ft / fő

Utasbiztosítás:         1.500,-Ft / fő (EUB Rt.)

               

           További költségek:

            Villamos utazás Triesztben: 3€ / fő

            Miremare kastély: diákoknak ingyenes 18 éves korig, 9,5€ / fő / felnőtt

            Hajókirándulás a szigetekre -Velence – Punta Sabbioni: 25€ / fő

            Behajtási adó Velence tartományba: 5€ / fő

            Belépő a ruha és textilmúzeumba: 5€ / diák, 8€ / felnőtt

            Postojna cseppkőbarlang: 15€ / gyerekjegy 15 éves korig,

                                                      19€ / diákjegy 16 év-25 év között         

                                                      24€ / felnőtt

            Vacsora a hotelben: 10 € / fő / alkalom

 

 

LONDONI VÁROSLÁTOGATÁS

Elhelyezés: 4 éj brit családoknál 2-3 ágyas szobákban

                    1-1 éj 4 ágyas tranzit hotelben

Ellátás: teljespanzió a családoknál (reggeli, ebéd csomag, vacsora)

Időpont: 2019 március 22 – 29.

 

PROGRAM:

1. nap: Budapesti találkozó helyszíne: Népliget, Planetárium.Időpont: 5 óa 30.Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Tranzitszállás Németországban, Aachen.

2. nap: Tovább utazás. Városnézés Brüsszelben. Ezt követően átkelés a Csalagúton. Rövid séta Rochester-ben, Dickens városában, majd érkezés és elhelyezkedés a vendéglátó családoknál. West Wickham.

3. nap: London felfedezése, a Westminster negyed. Houses of Parliament – Big Ben – Westminster Abbey – Whitehall – 10 Downing Street (miniszerelnöki rezidencia) – Horse Guards – St James's Park – Buckingham Palace – Mall – Trafalgar Square. Fakultatív javaslatunk: letekintés a London Eye-ról. (F) (17GBP) (21 GBP) Délután a Kensington negyedben lévő Natural History Museum: természettudományi és őslénytani kiállítás

4. nap: London felfedezése, City of London. St. Paul's Cathedral – Museum of London – The Millenium Bridge – Shakespeare's Globe – Monument – Tower of London. Séta a London Bridge és a Tower Bridge között, a régi műemlék épületek és a modern felhőkarcolók felfedezése, mint például: The Gherkin, Walkie-Talkie, Cheese grater, The Shard.

Délután hajókirándulás a Temzén, az egykori dokkok helyén a Docklands kereskedelmi negyede tárul elénk, majd Greenwichbe érve a következő nevezetességek várnak: Cutty Sark, a híresen gyors klipper, Foot Tunnel, National Maritime Museum, az egykori királyi parkon Greenwich Parkon keresztül haladva Old Royal Observatory, melynek udvarán átléphetünk a Föld keleti féltekéjére, vagy a nyugatira.

5. nap: London, ami még belefér.  A British Museum megtekintése, tallózás a 13 millió darabot számláló gyűjteményből. Közösen az egyiptomi gyűjteményt nézzük meg.

Fakultatív javaslatunk: Madame Tussaud panoptikuma, ahol az elmúlt évtizedek, évszázadok hírességeit tekinthetjük meg, valamint az épp aktuális sztárok élethű viaszfiguráit is megcsodálhatjuk. (F) (24 GBP) (27 GBP)

A program végeztével átsétálunk a Baker Street-re, Scherlock Holmes és Doctor Watson egykori londoni lakásához. Szabadidő az Oxford Street-en, Európa legforgalmasabb bevásárló utcáján, több mint 300 üzlettel.

6. nap: Búcsú Londontól, utazás a kikötőbe. Útközben megálló Canterburyben, mely az anglikán egyház fellegvára, a kereszténység bölcsője. Séta az óváros favázas szerkezetű műemléképületei között, majd visszatérés a kontinensre. Tranzitszállás Németországban

7. nap: Hazautazás Magyarországra Németországon és Ausztrián keresztül. Várható érkezés a késő esti órákban.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ: 110.500,-Ft / fő

Utasbiztosítás:   3.500,-Ft / fő EUB Rt.